> Gött å blandat -

Gött å blandat

Lite om mycket ;-)

Planterar

Kommentarer (0)

2010-02-27 @ 15:32:56

Nu håller jag på att planterar om och sår förfullt, jag sätter bl a pelargon olika sorter, Petunia, Oriental Vallmo, Stockros mm

Vi ska ha vårmarknad sen så det är gött att ha lite att sälja så nu är det fullt pådrag på planteringen ;-)
Har även satt brytböna (lila) det kan ju vara lite roligt samt mahognyfärgad tomat ;-)
Ska fixa lite mer bilder så ni får se ;-)
Pelargon Raspberry Ripple

Öronen upp ;-)

Kommentarer (0)

2010-02-27 @ 09:56:35

På bara en natt har Ulex öron rest sig.. puh vad skönt, var nästan lite orolig ett tag, ena örat bara hängde där ;-)

Ridhusträning i Böj i KArlstad men jag får se om jag åker, Ulex vill ju inte ha koppel på sig å jag kan ju inte ha honom lös ;-) Ena går bra med koppel iaf så isåfall åker jag med henne.
Systra mi är här också i helgen ;-)
Å det är töväder ute.. Hur gött som helst ;-)
Ha en bra dag!

Sverige förlorade mot Finland

Kommentarer (0)

2010-02-26 @ 05:56:34

Ja det var ju nästan väntat, men vilken spännande match.. Damkronorna är iallafall bättre än herrarna ;-) Snart är det dags för Sverige att göra finalen i Curling, å jag tror på Sverige och hoppas att de vinner, de är duktiga i damlaget ;-)

I em kommer min syster med bussen så jag ska hämta henne ;-)
Ska snart ut o kolla hur vägen ser ut, om det behövs plogas eller inte men det verkar inte ha kommit något mer snö sedan igår kväll..
Tjingeling

Kom på en sak

Kommentarer (0)

2010-02-25 @ 21:49:04

Jo det är ju val i år ;-) Å jag vet iaf vad jags ak rösta på.. Har i en tid satt mig in i deras politik och jag måste ju säga att de förtjänar min röst iaf.. Senaste mätningen som gjordes fick de 7,2% av rösterna... Haha gött för jag blir inte förvånad om den siffran är ännu högre ;-)

Snöhelvetet är igång igen, när ska det ta slut? Längtar till våren, då ska vi ha vårmarknad och sälja plantor.. vi blir några stycken med en hel del växter ;-)
Jag, Anki och Michelle åker till Tunisien på semester, Anki behöver komma iväg lite hon med å ha sköj.. Karin åker med Sara bästa väninnan senare..
Michelle har åkt på någon släng av sjuka, feber, kräks och har ont i magen.. stackare, jobbigt när det blir så för de små :-(
Nu ska jag gå o lägga mig o glo på dumburken ett tag ;-)
Godnatt mina VÄNNER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Puss o kram

Tidningsartikeln om raset

Kommentarer (1)

2010-02-24 @ 19:19:05

Grisar dog när snön fick Suggringens tak att rasa in

BOTILSÄTER

Delar av taket på Suggringens stallbyggnad på Värmlandsnäs rasade på fredagen in på grund av de stora snömängderna. Två suggor dog medan restenav djuren kunde räddas.

Det var tidigt på fredagsmorgonen som delar av taket på stallbyggnaden gav vika under trycket av den enorma mängd snö som låg på taket.

– Som tur var det ingen av personalen som befann sig i byggnaden. Det var illa nog att två suggor dog men det kunde ha gått betydligt värre, konstaterar Ingemar Pettersson som är verksamhetsledare för Suggringen.

I den del av byggnaden som taket rasade in, befann sig vid tillfället 24 suggor. Två av dem dog medan resten kunde räddas.

Tur i oturen

Ett cirka tio kvadratmeter stort hål uppstod i taket vid raset men det kunde provisoriskt repareras och någon evakuering av djuren behövde aldrig ske.

– Vi hade tur i oturen och tycker att det efter omständigheterna ändå gick ganska väl. Kostnaden för de materiella skadorna är svåra att överblicka men vi är glada att ingen person kom till skada, säger Ingemar Pettersson.

Vid Sungringens centrala anläggning finns det cirka 1 700 suggor.

 

Claes Österman

[email protected]

0533-464 43

Semester

Kommentarer (1)

2010-02-22 @ 15:49:42

Semester sommaren 2010

Det blir  Tunisien:



Visst ser det najs ut?

Min lilla tjockis

Kommentarer (0)

2010-02-22 @ 12:38:50

Dygn 46 idag ;-)

Hundarna busar i snön

Kommentarer (0)

2010-02-22 @ 12:26:27

Tog lite kort när vi var ute för en stund sedan ;-)











Morr

Kommentarer (0)

2010-02-22 @ 08:57:29

Är rätt missnöjd med de som har hand om min hemsida, betalade in för en månad sedan 3 månaders avgift+ eget domännamn men de har fortfarande inte fixat detta. Har mejlat men inte fått svar, jag får väl avvakta lite till..

Ledig idag, chefen ringde igår och sa att jag kunde vara ledig.. har haft häcken full med snöplogning och skottning. Det snöar idag med men inte så mycket, bara det inte börjar blåsa igen för då driver vägen igen.. Inte så roligt att köra lastmaskinen om det är mycket snö för vi har inga kedjor på den så det slirar bara. Frugan lyckades att glida ner i diket med den igår, fast vi fick upp den igen med hjälp av en annan traktor ;-)

Önskar er alla en bra dag!

Kram

Hejsan igen där ute i snöyran!

Kommentarer (1)

2010-02-20 @ 18:29:23

Har lagt in Etnas kommande valpar på annons redan, lika bra att va ute i god tid, nu är 2 hanar och 2 tikar förhandsbokade ;-)
Blocket: Schäfervalpar
See ya!

Lite vinter bilder...

Kommentarer (0)

2010-02-20 @ 18:21:39

Här är min bil ;-)

Lastmaskin som jag plogar med, utan snökedjor som ni ser ;-) fast det går ändå... Min bästa vän *hahaha*

Å en annan vinterbild som e tagen här hemma

Nu ska jag ge mig ner till jobbet o duscha, vi har inget vatten hemma, kan vara hydroforen som gett sig, det blev i samband med huvudsäkringen som gick..
Puss o kram i snöyran!

Men hallå!

Kommentarer (0)

2010-02-20 @ 07:29:50

Varför ska det snöa precis hela tiden å sen blåsa på det med???? Jag blir galen ;-)

Nu vill jag ha vår.. längtar verkligen till våren då när det börjar bli varmt ute och man kan vara ute i trädgården och pyssla ;-)
Tänkte åkt till träningen med ena valpen idag men i detta vädret så struntar jag i det, bara dumt att ut o köra. Jag och väninnan ska ner till stan en sväng iallafall, det hade erbjudande på hundmat på granngården som var  mycket billigare än normalt te x Royal Canin Rasfoder 379:-
Min dräktiga tik har börjat äta som en häst, hon får så mycket mat hon orkar så nu äter hon 1,5L/dag aknske mer tom men nu är det ju slutspurten kvar, snart slutar hon äta för att det inte får plats så det är lika bra att hon fettar upp sig lite nu ;-) Dygn 44 idag..

Taket rasade in på svinhuset!!!

Kommentarer (0)

2010-02-19 @ 19:29:11

Har lite bilder från rasmassorna:

 

 

 

Galet med snö

Kommentarer (0)

2010-02-19 @ 07:37:33

Har nyss varit ute o plogat lite, mest för att man ska kunna ta sig fram på vägen för det är ingen idé att göra det snyggt så länge det driver.. Nästan 2dm nysnö ligger det o ibland visste jag knappt vart vägen gick då snöpinnarna är bortplogade och snön är jämn med åkrar o annat så kanten som var efter den gamla plogningen kan man inte ens se..

Ska ner o handla lite nu på morgonen för jag behöver inte ut mer med lastmaskin förrän i em..

Å det ska snöa tills imorgn *fyfan*

Trötta barn

Kommentarer (0)

2010-02-18 @ 20:05:40

Dags att natta den yngsta som är hur trött som helst, men inte vill hon sova heller.. fast nu ska hon lägga sig för det behöver hon verkligen..

Har fått stänga in min dräktiga tik eftersom hon inte riktigt orkar med barn som springer omkring och klättrar på henne, valpar som stökar med henne och katterna på det så nu har hon faktiskt ätit ordentligt för en gång skull ;-) Nu ligger Etna på sin soffa och vilar, ska snart gå ut med henne lite men hon orkar inte gå så jättelånga promenader så det får bli korta promenader men oftare istället.
Ulex har kommit på att han minsann INTE ska gå i koppel då blir det tvärnit med rumpan i backen.. hahaha o Ena som går så glatt med, men hon är rätt så mycket tuffare med och kan knalla iväg själv om det inte passar.. ;-)

Heminredning

Kommentarer (0)

2010-02-18 @ 19:13:45

Ja vad sugen jag är på att köpa lite nytt till hemmet, det får bli till våren då vi ändå hade tänkt att tapetsera om i michelles rum samt i vardagsrummet, vi tänkte även sätta panel i köket ;-)

Det vi behöver nytt är:

*soffa, det blir Ektorp hörn ca 11000kr:

*Ektorp fåtölj 2795kr:

*Soffbord Leksvik 799kr :

*Bokhylla, rumsavdelare Expedit 1195kr
Vardagsrummet är ganska stort, då hade vi tänkt att dela av det lite snyggt med denna hylla och ha tvhörna på ena sidan och matrumsbord på andra sidan..

*Bokhylla markör 2195kr
Snygg lite lägre modell som passar utmärkt i vårt vardagsrum, vi kan inte ha så många bokhyllor eftersom vi har så många fönster i vardagsrummet.

Snöstorm

Kommentarer (0)

2010-02-18 @ 19:00:30

Ja nu råder full snöstorm här i södra Värmland. Var ute o kollade läget på vägarna häromkring och på vissa sträckor är vägen helt eller delvis igenblåst.. Ev får jag gå o jobba imorgon om inte de andra kommer någonstans, man vet ju inte hur snabba de är att ploga vägarna heller.. Jag får ploga fram min närmaste kollega om de inte varit ute o plogat i morgon bitti så får vi ta hand om grisarna, jag har ju själv gångavstånd till jobbet så det känns ju rätt onödigt att de som har lång till jobbet ska behöva åka, vi klarar oss fint på 2 personer på fredagar..

OS och lite av varje

Kommentarer (0)

2010-02-18 @ 05:16:53

Godmorgon!
Vaknade redan 4.30 och kunde inte somna om så det var bara att gå upp, ut med hundarna och sen ta kaffe.. Jobbar idag med sen är jag ledig i 4 dagar å det blir skönt det ;-)


Låg och tittade lite på OS igår innan jag somnade men det var inget kul för det går inte så där jättebra för sverige, igår kraschade Anja Pärsson i störtloppet men det gick bra och hon står med på startlistan till dageb´ns lopp..
Bättre går det för sverige i Curling, både damerna och herrarna har vunnit sina matcher.
I hockeyn vann Tre Kronor över Tyskland med 2-0, Damkronorna förlorade sin match mot Kanada med hela 13-1!
Ikväll är det som jag ska se:
Skidskytte damer 15km kl 19
Curling Herrar Kanada-Sverige kl 20.00

Nu börjar folk ringa och sätta upp sig för valpar, har 4st förbokade nu så det är roligt, har satt ut annons på blocket redan för jag tycker att det är lika bra att vara ute i god tid så man inte sitter där sen med flera valpar som är osålda. Tar 9000kr för mina valpar och det är ju där priset ligger på schäfer idag. Det märks så tydligt nu att Etna är dräktig, hon är ju stor som schäfer och det syns att magen har blivit större så själv gissar jag på 7-8 valpar. Imorgon ska jag ringa om tid för röntgen så får vi se ;-)
Valplådan står klar och iordning men den bryr hon sig inte om alls, men det brukar kunna vara så, sen när valparna är födda så måste hon ligga där men det ska nog funka, vet sedan tidigare att hon inte gillat valplådan och förra gången hon valpade så lyckades hon dra iväg med valparna från lådan.. Det var inte jag som hade henne då.. Nu står valplådan vid datorn så jag kan hålla koll på henne när jag sitter här och bloggar o så.
Skulle ev på kurs med jobbet den 12 Mars men det kan jag inte gå på för det är i de dagarna Etna ska valpa och då vill inte jag åka iväg så, skönt att kunna vara henna och styra själv med valpningen och valparna..

Å nu ska det bli mer snö också, plogen sitter på lastmaskinen så den ska jag ha med mig hem i em när jag slutar på jobbet! Hoppas att det inte blir så mycket snö, men de har lovat ett par decimeter iallafall.. kan spy på denna snön nu!

Nu ska jag ta lite nytt kaffe och kolla min facebook!
Ha en bra dag!

Karl-Petter Bergwall

Kommentarer (1)

2010-02-16 @ 17:46:25

Har bott på Näset i snart 2år och fortfarande inte träffat Karl-Petter förrän idag, vi var på kurs med andra grisbönder idag och då var K-P också med ;-) Idag handlade kursen om grisningsavd och det är alltid intressant att få höra hur andra har det på sina gårdar.. Vissa saker kan man förbättra andra saker vill man prova, lite motstånd ibland från olika håll dock.. Fick även veta att det är förbjudet att slipa tänder rutinmässigt längre utan bara där det verkligen är ett behov, detta är reglerat i djurskyddslagen.. både på gott och ont, men jag kommer isåfall göra det vid uppenbart behov och tänker inte sträva efter att göra lagbrott..

Man vill mycket men hur blir det eg? Vad har man att säga till om? Nä just ingenting för jag som aldrig har arbetat inom detta yrke tidigare ska typ tiga still o göra som alla andra tycker även om det inte är för djurens bästa många gånger, kan många gånger blir ledsen över hur djuren har det där ute på gårdarna, inget strö eller jävligt dåligt med det då mister de mycket av sitt naturliga beteende vad gäller bök och sysselsättning. Bölder på ben, bogsår, riktigt magra suggor, folk som behandlar hur som helst med mediciner osv, det finns huuur mycket som helst som man kan rätta till ganska enkelt men att de som äger gårdarna är för lata för att fixa.. Vad gör man?
Fick reda på en ashäftig nyhet idag när jag var på kursen, å ännu är det bara jag som vet, berättar när det blir officiellt ;-)
Fick med lite papper som jag ska beta igenom ikväll när jag lägger mig, vi ska även fylla i en checklista för grisningsavd till nästa gång som blir den 16 mars.
Snart kvällspromenaden med hundarna!
Ha det gott allesamman!

Tiden rusar iväg!

Kommentarer (0)

2010-02-15 @ 17:29:02

Insåg just att tiden springer ifrån en, Etna är redan på dygn 39 idag.. tyckte inte det var så längesedan vi var o parade ;-) lite drygt 3v kvar till valpning.. Ska åka på röntgen med henne, då får vi se hur många valpar hon väntar med ;-)

Full rulle på jobbet idag, kört lastmaskin hela em men det är roligt!
Måste ner o handla lite mat, det ekar i kylskåpet *hahaha* men orka köra *not*
Nu ska jag ut med mina fyrbenta på promenad..
See ya!

Astrött

Kommentarer (0)

2010-02-15 @ 05:58:44

Är oftast pigg på morgonen morgonmänniska som jag är men idag fattade jag inte ens att det var klockan som skrek kl 05.. kunde knappt orka hålla ögonen öppna. Nu har jag druckit en massa kaffe så jag börjar piggna till..

Igårkväll låg jag och läste hundsport och insåg att jag missar utställningen i Larv- skaraborg för Ena är inte fyllda 6mån då, vi får ta någon annan utställning, funderar lite på att åka på Elmias utställning i Juni. Ridhusträningarna har börjat på Og Solstad i Karlstad, det är på Lördagar så vi ska dit på lördag och socialträna valparna lite och titta på när de tränar skydd ;-) Den 23/2 ska jag till Forshaga på kurs, teorikurs till skyddslicens det håller på mellan 18.30-20.30 så det blir en lååång dag för jag jobbar också ;-)
Michelle får va hemma från dagis idag, hon orkar helt enkelt inte.. hoppas bara att hon inte håller på att bli sjuk..

Biten av en sugga..

Kommentarer (0)

2010-02-14 @ 12:36:46


Idag när jag skulle seminera en sugga så skulle hon hoppa på en annan sugga som försökte kasta sig undan och där var jag mitt ivägen och lyckades att få ett bett i vaden *ajajaj* så kan det gå när man inte hinner med i svängarna, det blev ett litet märke bara o muskeln känns lite knepig men det går ;-)
Annars har helgen varit bra på jobbet, lugnt och inte allt för mycket omlöp, inte så många gyltor att seminera som jag brukar :-( Älskar gyltorna för de är rätt häftiga...
Snart är det dags för valpar och barn att få lite käk, sen blir det promenad för hundarna och vila för barnen (o mamma) ;-)
Kollade lite på skidskytte igårkväll men jag var för trött för att titta på hela racet ;-)
Imorgon är en det en ny arbetsvecka med massvis att göra, köra ut djupströbäddar vilket tar flera timmar, ev hjälpa till på ett annat ställe, kurs i allt som rör grisningsavd och så ska det komma snö så plogen får väl sitta på så vi får se till att strö och göra allt färdigt med lastmaskin så jag slipper hålla på att ta av plogen hela tiden, dessa hydrualslangar som ska vara lite dryga ibland ;-)
Ha en trevlig söndag!

Melodifestivalen i Sandviken 13/2-10

Kommentarer (0)

2010-02-13 @ 18:23:29

Samma inlägg här som i min andra blogg ifall det är någon som inte har adressen dit ;-)
Bojkottar melodifesivalen *hehe* Tycker det är fööör mycket deltävlingar nuförtiden..Fast det är ju intressant att veta vilka som ska va med iallafall ;-)

Deltävling 2 - Sandviken, 13 februari

1. Bidragets titel: Manboy 
Upphovsmän: Fredrik Kempe (text & musik), Peter Boström (musik) 
Artist: Eric Saade

2. Bidragets titel: Hippare Hoppare 
Upphovsmän: Vlatko Ancevski, Vlatko Gicarevski, Douglas Leon, Mats Nilsson, Teddy Paunkoski, Otis Sandsjö, Stevan Tomulevski 
Artist: Andra Generationen & Dogge


3. Bidragets titel: Innan alla ljusen brunnit ut 
Upphovsmän: Dan Attlerud (text), Stefan Woody (musik)
Artist: Anna Maria Espinosa

4. Bidragets titel: Come And Get Me Now 
Upphovsmän: Mia Terngård (text & musik), Stefan Lebert (musik) 
Artist: Highlights & MiSt

5. Bidragets titel: Sucker For Love 
Upphovsmän: Fredrik "Fredro" Ödesjö (musik), Andreas Levander (musik), Johan "Jones" Wetterberg (musik), Pauline Kamusewu (text)
Artist: Pauline

6. Bidragets titel: We Can Work It Out 
Upphovsmän: Andreas Johnson, Bobby Ljunggren, Marcos Ubeda 
nitial;" />Artist: Andreas Johnson

7. Bidragets titel: Underbart 
Upphovsmän: Lina Eriksson (text), Johan Moraeus (musik) 
Artist: Kalle Moraeus & Orsa Spelmän

8. Bidragets titel: Manipulated 
Upphovsmän: Sarah Lundbäck, Hayden Bell, Erik Lewander, Iggy Strange-Dahl 
Artist: Hanna Lindblad

Följ min blogg med bloglovin

Kommentarer (0)

2010-02-13 @ 17:54:19

Följ mig

Bilder från dagen

Kommentarer (0)

2010-02-13 @ 17:38:56

Tog lite bilder när vi var ute i det fina vädret idag ;-)

Våran dräktiga tik ;-)

Lilleman

Ena hade fullt upp med att undersöka kottarna i  skogen ;-)

Hemsidekrångel *Hjälp*

Kommentarer (0)

2010-02-12 @ 19:56:40

Fattar verkligen inte varför hemsidan bara fungerar i IE, det går inte att komma in på de olika sidorna på min hemsida genom andra webbläsare bara de som är länkade till sidor på nätet.. Någon som vet?

Satt och lekte lite i Photoshop å det är alltid lika kul:

BVC

Kommentarer (0)

2010-02-12 @ 11:21:20

Ja nu är det dags för kontroll igen, kl 13 ska vi vara på Bvc, ska duscha innan vi drar å ta lite kaffe. Sen in och hämta boxen till nya bredbandet och köpa hundfoder ;-) Skönt att va ledig så man hinner göra sånt som man inte hinner med annars..

Valparna har skött sig bra nu en tid på nätterna och inte större olyckor har det blivit, jag brukar vakna när de vaknar och då skyndar jag mig ut med dem så de inte hinner kissa inne ;-)
Bloggar ikväll!

OS i Vancouver

Kommentarer (2)

2010-02-11 @ 18:01:56

Japp imorgon drar vinter OS igång, fast invigningen är först på Lördag.. För min egen del är jag mest intresserad av skidskytte damer, alpint damer och snowboard..Tur att det går på tider man e ledig så man kan sitta o kika..
Idag var väninnan med den dräktiga tiken till djurkliniken för det var något fel med valpningen, hon fick värkstimulerande sprutor och klarade av att föda 3 valpar men bara en hanvalp klarade sig :-( Sådan är så ledsamt.. Nu verkar det som hon ska behålla denna hanvalp iallafall och det tycker jag hon gör rätt i ;-)
Imorgon fick jag ledigt av chefen, hade gärna jobbat för det gör mig inget hade bara fått gå efter lunch eftersom Michelle ska till BVC på kontroll, Joline fick en tid den 10 mars som vi måste ändra eftersom då har Etna gått 62dygn och då vill jag inte lämna henne utan uppsikt, kanske är jag larvig men så känner jag...
Nu ska jag ge kidsen lite kvällsfika o sen ska jag bada hundarna som jag inte hann med häromdagen ;-)
Tjingeling

Hur ändra textfärg? å lite andra frågor

Kommentarer (0)

2010-02-11 @ 05:52:07

Hur ändrar man färgen på texten i kategorispalten?

Hur ändrar man färgen på texten i Rubriken?
Hur lägger jag in en egen banner överst i bloggen?
Hjälp snälla för jag kommer inte ihåg det ;-)

Uppe före tuppen ;-)

Kommentarer (1)

2010-02-11 @ 05:49:28

Vaknade kl 04 och kunde inte somna om, bara låg och snurrade i sängen så det var bara kliva upp, på med lite kaffe och denna morgonen är räddad ;-)
Jobba idag, har jobbmaraton nu för jag jobbar helgen med så jag är ledig först nästa fredag. Idag kommer vet till jobbet och ska kolla på suggorna och prata lite. Imorgon ska jag med dottern till bvc på 2,5års kontroll.
Vi ska på kurs med jobbet på tisdag, en kurs som rör allt med grisningsavdelningen, det kan bli spännande sen ska vi gå 3 kurser till, nr 2 om tillväxten, nr 3 om fertilitet och nr 4 om foder ;-)
Hundarna har varit ute på morgonrundan och sover nu gott här på golvet.
Igår när jag kände på Etnas mage så kände jag valpar *jippie* skönt att få det bekräftat att hon är dräktig, nu är det bara att vänta o vänta det är alltid lika spännande att se hur många det blir, hur de ser ut och vilket temperament de har, det sistnämna ser man ju inte på en gång men ändå.. Har valpar tingade redan så det är skönt och vill man vara säker på att få en valp är det hög tid att höra av sig så jag kan skriva upp vem som vill ha vad ;-) ska ev behålla en tikvalp själv..
Hoppas på en lugn och bra dag på jobbet, det får inte bli för segt för då blir det så tråkigt att gå och vänta på att klockan ska bli 15.30 då jag går hem, börjar alltid lite tidigare..
Önskar er alla en bra torsdag!
Kram

Mode för barn

Kommentarer (0)

2010-02-10 @ 18:23:57

Har hittat lite kläder och skor som jag ska köpa till dottern, hon verkar också gilla dem för hon blev jublande glad när hon såg bilderna..

Eller dessa?



eller denna: 


Klänning

Nattlinne

Tröja

Godmorgon

Kommentarer (0)

2010-02-10 @ 06:18:42

Snart jobb igen ;-) o ikväll ska jag bada hundar, tycker att de behövs.. Det blir Etna och Ena som ska badas, Ulex badade när jag hämtade honom och Pricken badade jag i förrgår..

Det snöar litegrann igen, men det är så lite så jag behöver inte ploga iallafall *jippie*
Går och väntar på väninnan som ska ha valpar vilken dag som helst, Cavalier King charles spaniel. Hennes hemsida:
www.bernerhagen.se
Annars går det bra med hundarna, Pricken vår Parson Russel har börjat leka med valparna han också förut morrade han bara åt dem, å Prickens hälta börjar gå över och det är ju skönt, har masserat honom med liniment varje dag.
På Etna märker man att hon är dräktig, hon äter som aldrig förr och allt som går att äta slinker ner ;-) Hon är på dygn 34 nu o vad tiden går fort, inte så lång tid kvar - 4v lite drygt!
Lyckades att få en bild på Ulex igår iallafall:
Ha en bra dag allesammans!

Ny vecka

Kommentarer (0)

2010-02-08 @ 06:09:41

Japp, en ny lång arbetsvecka har jag framför mig då jag jobbar helgen så jag är ledig först nästa fredag. Idag är det teckenspråk igen, brukar kolla igenom materialet på rasten på jobbet man glömmer vissa saker så fort.

Valparna ligger här på golvet och sover, de fick stanna nere inatt för att se hur det fungerar och det verkar gå bra så slipper vi bära dem upp och ner hela tiden.
Snart dax att väcka Michelle som ska till förskolan.
Skriver mer ikväll ;-)

Bojkottar melodifestivalen

Kommentarer (0)

2010-02-07 @ 09:04:55

Alla som jag pratade med igår skulle se på melodifestivalen, jag bojkottar den för jag tycker det har blivit överdrivet med alla deltävlingar hit och dit, de gör visst allt för att tjäna pengar på gott och ont, förr tyckte jag att det gick att titta på när det var lite normalt ;-)

Ska ev med Anki till IKEA och köpa väggklockor som vi gör egna urtavlor till, kul som tusan..
Solen skiner gött idag, en riktigt fin vinterdag det är dock rätt kallt så valparna kan inte vara ute så länge åt gången då de börjar frysa om tassarna..det blir många kortare promenader istället. De tycker jättemycket om varandra och busar vilt och intensivt, de drar i varsin ändå på trasan de har och har gööör sköj!
Har tagit lite bilder med Ankis kamera, hon får maila över dem sedan.
Nu sover hundarna en stund, snart är det dags för promenad igen :-D

Snart helg..

Kommentarer (0)

2010-02-05 @ 05:52:41

Japp sista arbetsdagen för denna veckan, hoppas på en kort arbetsdag som vi brukar ha när det är fredag ;-) Imorgon bitti åker jag och hämtar min lille Ulex, det blir roligt för Ena med att ha en jämngammal kompis att busa med.
Har fått ett eget försäkringombud med, det är super för då kan jag bara mejla till henne när jag ska försäkra kullen som Etna ska ha, teckna nya försäkringar eller ändra befintliga försäkringar..:-D
Ingen snö inatt iallafall och det är ju positivt, såg att det dröjer en veckan innan nästa portion med snö dimper ner..
Har börjat titta lite på utställningar i vår och sommar, tänkte ställa valparna, mest för att de ska bli lite vana att komma ut och vara bland andra hundar, i sommar tänker jag även ställa min gamla tant ;-)
Ska gå valpkursen till våren, och sedan lydnad 1 i höst så kanske jag hinner med någon lydnadstävling med men det får vi se, kan ju inte börja med brukset ännu..spåret kan jag ju lägga iof..
funderar lite på grenen IPO-R låter spännande..likaså skulle det vara roligt att gå bevakningskursen ;-) Men jag antar att IPO´t tar den mesta tiden av träning då det innehåller 3 grenar lydnad, spår och skydd...

Sandra Bullock Vs Meryl Streep

Kommentarer (0)

2010-02-04 @ 16:05:16

Sandra Bullocks utspel mot Meryl Streep

Sandra Bullock och Meryl Streep tävlar båda om en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll. De båda skådespelarna har flera gånger skämtat om sin rivalitet.

Nu tar Sandra Bullock det ett steg längre.

– Jag har sagt åt henne att hon får passa sig. Jag ska hugga kniven i henne, säger filmstjärnan.

Sandra Bullock och Meryl Streep har båda blivit hyllade för sina insatser i filmerna ”The Blind Side” respektive ”Julie & Julia”. De delade till och med på priset för bästa kvinnliga skådespelare vid årets Critic's Choice Awards.

Skickade döda blommor

Då utbrast Sandra Bullock att det var ”skitsnack” att de skulle dela på priset innan de två pristagarna förenades i en kyss. Givetvis är inte heller Sandra Bullocks senaste utspel mer än ett skämt. Det hindrar ändå inte de båda skådespelarna från att driva det så långt de kan. Till AP säger Sandra Bullock:

– Hon skickade mig döda orkidéer och sa åt mig att dö, så jag skickade henne en låda med sprit och sa åt henne att skåla för ”white trash”.

 

www.aftonbladet.se

I diket med lastmaskin

Kommentarer (0)

2010-02-04 @ 05:52:12

Nä fy nu får det väl ta och räcka, inatt har det kommit en del igen.. Å jag ska ut och köra bil idag, inte så roligt med tanke på att vägarna är usla. Läste i aftonbladet att det var mycket trafikolyckor främst i södra sverige, fattar att folk måste till och från jobb o så men de som ex ska iväg bara för att köpa en kvällstidning osv är det så nödvändigt att ge sig ut på vägarna, fasta och blockera trafiken o annat konstigt?

Blir galen på detta vädret, igår satt jag och plogade 6 timmar... å jag råkade visst köra ner i diket med lastmaskin, låg lite för nära kanten så jag bara gled, men vi fick hit en grävmaskin som drog upp den så det gick bra.. var livrädd att den skulle välta för den är rätt så hög så det behövs inte så mycket..
Bloggar ikväll om jag inte ska ploga snö ;-)
Nyduschad, så håret är inte fett ;-)

Snö

Kommentarer (2)

2010-02-03 @ 05:58:30

Dags att ut och ploga snö.. inte såå roligt så här på morgonkvisten, sen blir det jobba till 16... en lååång dag känner jag..

Bloggar ikväll

Qx Gaygala 2010

Kommentarer (0)

2010-02-02 @ 18:57:37

Alcazar

Mariette Hansson (t.h) med flickvän

Lotta Brommé (t.v) med flickvännen Camilla Berg

Cissi Ramsby (t.h) med Sällskap

Årets Homo: Andreas Lundstedt
Årets Hetero: Gustaf Skarsgård
Årets Kämpe: Jan Wisén, Brandförsvaret
Årets Gayställe: Gossip (Göteborg)
Årets Artist: Amanda Jensen
Årets Svenska Låt: ”Empty Room” Sanna Nielsen
Årets Utländska Låt: ”I Kissed a Girl” Katy Perry
Årets Genombrott: Björn Gustafsson
Årets Film: Patrik 1,5
Årets Scen: ”Dina dagar är räknade” Sissela Kyle
Årets Duo: Gustaf Skarsgård & Torkel Peterson
Årets Drag: Fashion Pack
Årets Blogg: Per-Robins Gaybloggen
Årets TV-program: ”Bonde söker fru”
Årets TV-stjärna: Björn Gustafsson
Årets Bok: ”Mamma, mormor & jag” Kim Kärnfalk
Årets Keep-up-the-good-work: Volontärerna på Stockholm Pride
Götreborgspriset: Gossip
Öresundspriset: Copenhagen Gay & Lesbian Film Festival
QX Hederspris: Hatbrottsjouren
Läs mer på www.qx.se

Frukosten avklarad

Kommentarer (0)

2010-02-02 @ 06:18:43

Med lite kalaspuffar och mjölk är jag nu redo för dagens bravader, ska snart iväg till jobbet och sköta om suggorna, skrapa dynga och lite annat pyssel som kan förekomma i ett svinhus ;-)

Jag skriver ikväll ;-)

Kelly Osbournes fall

Kommentarer (1)

2010-02-01 @ 21:32:46

I Dancing with stars! Hon är jättefin i de kläderna ;-)

Fett snygga brallor

Kommentarer (0)

2010-02-01 @ 20:20:07

Hittade riktigt snygga brallor på nätet som jag är fett sugen på att köpa.. från bl a www.maddog.se
Rösta gärna på vilket par ni tycker bäst om ;-)
Nr:1

Nr:2
Skorna var ju helt ok de med ;-)

Nr:3

Nr:4

Nr:5

Nr:6
Så vad tycker ni?

Svinkallt

Kommentarer (0)

2010-02-01 @ 17:44:28

Ja det är verkligen svinkallt och dessutom fick jag gå utan vantar när jag var ute med den ena hunden..hittade inte vantarna någonstans...

Ska snart ut med den dräktiga tiken och valpen.. å snaaaart ska jag hämta Ulex, på lördag åker jag tidigt som f*n om inte Anki ska med ;-)

Joline

Kommentarer (0)

2010-02-01 @ 11:22:55

Hon fyller snart 1år, närmare bestämt den 17 februari..

Äter också med heeela ansiktet ;-)

På Michelle

Kommentarer (0)

2010-02-01 @ 11:21:19

Denna ungen älskar att va med på kort ;-)

Ätit chokladpudding med hela ansiktet ;-)

Nya bilder på schäfrarna

Kommentarer (0)

2010-02-01 @ 11:18:00

Valpen är inte tjock, bara nyäten ;-) Ursäkta att vissa kort inte är så bra, inte lätt att få hundarna bra ställda inomhus, vi ska ta ute sen och då brukar det bli bättre..

Försvarsmaktens Ena
Bricards Etna, Försvarsmaktens Ena och lille Pricken
Etna
Det syns på bilden nederst att Etna är dräktig... Å ja det är jag som flaxar omkring *hahaha*
Nyduschad och håret åt alla håll... så här normal kan jag vara på kort *hahahaha*

bloglovin