> Gött å blandat -

Gött å blandat

Lite om mycket ;-)

Nya böcker

Kommentarer (0)

2009-10-31 @ 22:29:05

Köpte två nya böcker idag, måste ju ha nå att göra på bussen på måndag, är någon av dem bra så har jag nästan läst ut en bok på resan.. tar ju några timmar att åka.

Har koll på Liza Marklund men den andra författaren vet jag ej men tyckte boken lät spännande.

Fredag

Kommentarer (0)

2009-10-30 @ 06:23:05

Oj vad tiden går fort nuförtiden, snart är denna veckan avverkad *s* Tänk på söndag är vi inne i November, tyckte nyss det var sommar ju.

Mina pelargonsticklingar som jag fick i augusti har jag faktiskt fått att rota sig så de växer på bra, måste skaffa en bättre växtlampa åt dem men iof så verkar de klara sig med vanligt ljus.

Idag hoppas jag vi får sluta lite tidigare, måste hinna ner och hämta nya arbetsskor, hann inte igår då jag hade en kvart på mig att köra in till Säffle och så fort vågar jag inte köra.. höll på att köra på ett rådjur som stod mitt på vägen och vägrade flytta på sig, jag tvärnitade och bilen bara gled närmare och närmare rådjuret, men sen hoppade det undan *puh* Igår såg jag älgar som trippa över vägen när jag var ute.

 

I helgen ska jag kanske åka och hälsa på Arec, hanhunden jag ska para min tik med.. Hoppas Anki hänger på..

 

Kramis

Nya bilder från jobbet *Nöff nöff*

Kommentarer (0)

2009-10-29 @ 18:36:43

Japp var bara tvungen att ta kort på mina raringar på jobbet, så här kommer några bilder:

 

ett gäng suggor myser i halmen

 

Den store galten ville va med på bild *s*

 

 

Gyltorna snuttar på varandra *gulligt*

 

 

Lilleman var inte så intresserad av mig

 

 

Är helt galen i grisar, det kanske ni förstått nu... Samlar på allt med grisar (inte gosedjur kanske) så har ni något som bara står och samlar dam så hör gärna av er!

 

Kramis

Tjenare

Kommentarer (0)

2009-10-29 @ 06:34:57

Ny dag, nya utmaningar och förväntningar.. Igår var vi ute hela eftermiddagen och satte snöpinnar, vi måste det efter att ha fixat vägen så har dikena blivit megadjupa och då är det kanske inte så kul att ligga där med en stor djurtransport eller något, men det gick bra!

 

Idag blir det tvättning av grisningsavd.. Jobbar tom söndag sen har jag en veckas semester och den är nästan fullbokad vill jag lova: Mån- Ullared, Tis- Michelle tandläkarbesök för första gången, Tors- Jag ska på spirometri

 

Nä nu måste jag dra!

 

See ya

Tracy Chapman

Kommentarer (1)

2009-10-27 @ 17:26:17

Jepp, henne gillar jag..

 

 

Hanhunden tillgänglig

Kommentarer (1)

2009-10-25 @ 11:32:00

Fick svar idag om att hanhunden jag ville ha fanns tillgänglig för min fröken så nu är jag jättelycklig.. Ska ringa dem så jag kan få åka och hälsa på honom innan parningen..

 

Visst e han fin?

Måste bara skriva av mig "pappastrul"

Kommentarer (1)

2009-10-24 @ 07:23:35



Lite bakgrundsfakta:

Vi ett lesbiskt par som valde en donator för att skaffa barn, samma donator till båda barnen. Han bor i Stockholm och vi valde honom för att vi ville att barnen skulle kunna kontakta honom när de blev äldre om de själva ville och att vi skulle ha lite sporadisk kontakt under deras uppväxt. Pappan är döv, har asbergers och adhd.
Jag har ensam vårnad om min flicka och min fru om sin flicka. Pappan skulle godkänna en parteradoption.

Nu till hela strulet:

Pappan har i mejl uttalat sig om att han bara sa att min fru skulle få adoptera min flicka för att jag inte skulle råka få missfall eller göra abort om han skulle säga nej (skrev det till min bästa väninna)
Han har mejlat ofta, iblandfler mejl per deg där han kräver att barnen lär sig teckenspråk för att kunna kommunicera med honom och det är ok, vi går ju på teckenspråkskurs för att lära oss så vi kan lära barnen. Han kräver att kontakta läraren i teckenspråk men jag förklarade att det har inte han med att göra för det är Jag, min fru samt 2 pedagoger från Kommun som går kursen, barnen har inget med den kursen att göra mer än att vi lär dem det vi lärt oss, då blir han sur och kräver delad vårdnad. Vi kontaktade soc ang detta och socialsekreteraren mejlade pappan om att vi sköter barnens teckenspråksutbildning och han godkände detta och sa att han inte skulle nämna det något mer utan att vi ska ha uppföljning om ett år för att se vad barnen lärt sig. Han har nyligen kontaktat mig återigen om teckenspråksutbildningen. Han skulle tidigare fått en fullmakt för att kunna strida om mer utbildning till barnen i tckenspråk, det finns iof inte mer det kan erbjuda än det som vi fick men denna fullmakt blev inte aktuell iom att han godkände att vi skötte barnens teckenspråksutbildning, nu frågar han efter fullmakten så han kan diskutera med förskolan vilket jag säger nej till, han får prata med mig istället (mejlar ihjäl dem annars)
Han tycker att vi ska åka till honom 4v/år men han vill inte komma hit, varav 2v sammanhängande och jag har sagt att det kan vi inte för jag har bara 3v semester och vi kan inte lämna djuren i två veckor när vi har hästar, åsnor, katter, hundar och höns. Han godkände tidigare  att vi skulle åka till honom 3v/år men nu har han ändrat sig igen. Jag vill inte skicka iväg mina barn till en än så länge vilt främmande människa utan att någon av oss mammor är med, Joline är 8mån och Michelle blir snart 2,5år. Michelle är jäkligt blyg och det är hon även med människor hon träffar flera gånger i veckan.
Han vill veta i detalj vad det äter till frukost, lunch osv.. Då är det väl något fel??
Han skriver aldig och frågar hur barnen mår, det handlar hela tiden om honom bara.. Han mår dåligt över att inte träffa sina barn men vi har sagt att han är välkommen hit men de vill han inte för han har minsann bestämt att vi ska vara elaka och osociala mot honom..

Vad gör man? Jag blir så jäkla ledsen på honom när han aldrig kan göra som vi sagt, han måste stöka hela tiden och hota med än det ena och än det andra. Nu har han fått för sig att vi ska kontakta en barnpsykolog för att dnne ska kunna tala om hur barnen ska umgås med pappan för att få bra kontakt... VA??? Hur ska någon annan kunna säga vad som är bäst för barnen?

Jag vet inte vad jag ska göra, mejlade pappan om att jag inte orkar mejla just nu med tanke på mormor och så, han beklagade sorgen och sen körde han på för fullt med sina mejl igen.. Varför kan han int respektera det?

Jag förklarade för honom att vi vill att han träffar barnen och att de ska lära sig teckenspråk utan att han ska tjata och gnälla hela tiden, hade vi inte velat det hade jag inte ens sagt att jag var gravid med hans barn, han är fruktansvärt jobbig men jag vill ändå att barnen ska kunna umgås med honom.. Han fattar inte..

Har mejlat honom idag igen och skrev att jag kommer inte att läsa mejlen förrän till veckan, jag orkar inte med hans bråk och tjat när mormor precis är begravd och allt.

Sorry för ett långt inlägg, den som har läst ska ha stort tack som orkade med det...

Kommentera gärna

Puss

Nu till något roligare

Kommentarer (1)

2009-10-22 @ 21:57:27

Får inte deppa ihop alldeles.. Har setat och tecknat lite nu på kvällskvisten, det slutade med 2 mirandanallar.. vill påpeka att jag är absolut ingen expert på att teckna, men övning ger väl färdighet som man brukar säga ;-) Lite snatt och vint.. hahahaha

 

 

Natti natti, syns imörrn!

 

Rip Mormor 1929-2009

Kommentarer (1)

2009-10-22 @ 06:38:31

Begravningen är över, har tagit lite bilder.. Kommer att minnas Mormor med glädje, hon kunde vara rolig ofta och minns speciellt en gång när hon funderade över hur jag och min fru kunde skaffa barn ihop, hon funderade länge sen efter en stund sa hon: -Ni måste ha ätit någon speciell korv...

Hahahaha vad vi skrattade för vart fick hon det ifrån liksom?

 

 

 

 

 

Puss på er raringar!

Höns

Kommentarer (2)

2009-10-18 @ 19:08:29

Nu har de kommit.. En hel hög kommer bli en del ägg..

 

Har tecknat lite, kan inte men tränar på det..

 

 

 

Kylslaget..

Kommentarer (1)

2009-10-16 @ 20:42:07

 

Ja hela dagen har varit kall och rå, det har regnat och snöat om vartannat. Har jobbat idag, fixat med en utgödsling som var trasig så nu har vi "bara" 3 kvar att greja med.

Har börjat teckna manga också, det är något som är helt nytt för mig så det är spännande, kul att teckna skulle gärna vilja lära mig att teckna en hel häst men det går verkligen inte med benen, vinklarna går bra men de blir jämt pinnsmala *hahaha* Tips mottages gärna ;-)

Ska lägga ut lite bilder på mina alster senare.

Ledig i helgen och det är ju skönt.

 

Spelar cafe spelet på facebook, rätt roligt faktiskt..någon mer som spelar som vill bli granne med mig kanske?

 

På söndag kommer hönsen som vi ska få, han ska även verka åsnornas hovar på samma gång, han lovade att göra det för att jag tar emot hönsen som han inte kan ha kvar så nu kommer det bli en del ägg framöver, kan nog bjuda hela grannskapet på ägg om jag vill ;-)

 

Vi höres!

 

Kram på er

 

 

Jag fattar varför

Kommentarer (0)

2009-10-12 @ 00:46:20



ja varför det pratas så mycket om Farmville på facebook, de är ju fett roliga de spelen.. gillar bäst yoville men jg har inte riktigt kommit igång på farmen eller på mitt tivoli ännu.
Snart dags att sova, ska upp med Michelle till förskolan på morgonen, Anki är så snäll och hämtar henne på em för jag ska på teckenspråkskurs kl 15.

Huvudvärk har jag med + denna konstiga hals, det är nästan omöjligt att dricka varmt eftersom det känns som när man bränt sig i munnen och gör fruktansvärt ont, det sitter liksom längst bak på tungan och ner i halsen + att det känns som om det är någon klump i halsen som ligger där hela tiden, man sväljer och sväljer men det händer ingenting, dessutom får jag dålig smak i munnen och dålig andedräkt.. *blläääää för mig* Känner mig bara allmänt ofräsch just nu med bakterier lite här och var.. Penicillinet är slut nu iaf, fast jag fick för mig att det var till imorgon men jag hittar inte kartan så då är den väl slut *minne kort*

Puss på er!

Körslaget

Kommentarer (1)

2009-10-10 @ 22:41:33


Synd att Andreas åkte ur jag gillar honom ;-) Håller på Caroline Af Ugglas hon e cool. Lyssnade mer än jag tittade för jag satt och stickade hälen på strumporna och då måste ögonen vara där istället fö på tv´n *s* kärring man blivit som stickar strumpor då hahaha

Nu blir det ryggläge för min del, helt slut.

Natti på er!



*Tävling* Döp kattungarna

Kommentarer (2)

2009-10-10 @ 18:49:28

Ja nu behöver kattungarna namn som börjar på F. Kom med förslag, de vinnande namnen publiceras under v.45

3 honor och en hane











Lördag morgon

Kommentarer (0)

2009-10-10 @ 10:53:20

Satt och funderade vem som jobbar för mig i helgen, vi har ju helgena själva och jobbar var tredje, de kanske delar på min helg. På onsdag får jag jobba igen, det blir faktiskt skönt har saknat mina suggor *s*
Michelle far runt som en galning och det skall ritas heeela tiden så man får passa väggar o.d hahaha hon e så mammig nu, det är mamma som ska byta blöja, mamma som ska borsta tänderna.. mamma hela tiden, jobbigt och gulligt på samma gång ;-) Nu leker hon med minstingen här på golvet.

Vi hörs senare!

Datorkrångel..linux

Kommentarer (0)

2009-10-09 @ 23:42:35

Ja vad det har krånglat hela dagen med K s dator, har lagt in linux nu men får inte igång kabelanslutningen..?

Så nu skiter jag i det och går och lägger mig så får jag kolla mer imorgon..

Natti!

Måns gör sig fin ;-)

Halsfluss????

Kommentarer (3)

2009-10-08 @ 23:09:54

Jag har fått vita pluppar i halsen och det gör svinont när jag sväljer... Måste ringa Vc imorgon å höra, om det nu är så så blir det penicillin igen, den 3dje kuren på en månad.. först fick jag för lunginfalmmation, sedan en annan för övre luftvägsinfektion... blää det tar ju aldrig slut. Lika bra att gå igenom hela registret med baciller när man ändå håller på *flinar*

Hundarna har busat jättemycket idag och Pricken han sprang så fort att han inte hann stanna för vår bil som stod parkerad där den brukar så man hörde ett bomp o sen blev det knäpptyst sen kom han farande igen och skakade lite på huvudet.. hahaha han e rolig. Etna är piggare nu efter penicillinkuren å hon vill gärna leka med Pricken, men hon hänger inte riktigt med i hans rallytempo ;-)


Tog lite nya kort på hundarna idag, Pricken har sin nya outfit på sig ;-)






Puss på er raringar!



Laila Bagge

Kommentarer (0)

2009-10-08 @ 13:34:44

Någon mer som tycker om henne, hon har en perfekt kropp och dansade jävligt bra i lets dance..



Å ett litet dansklipp



Bonde söker fru

Kommentarer (0)

2009-10-07 @ 21:25:37

Japp har nyss kollat in vilka bönder de valt att visa i höst och jag kan ju tycka att det var lite synd att inte Karl-Magnus kom med, han ser ju hyfsat bra ut iaf.. Nåväl vi får väl se hur det går för dem..
Idag har jag mått sjukt skit, nästan så man blir rädd... Konstant törstig, illamående och andfådd, dessutom har jag fått vita pluppar längst inne i munnen *bläää* vete fan vad det är..



Linda Isacsson

Sjukt snygg bild på henne

 

Puss på er raringar

Mer besökare??

Kommentarer (0)

2009-10-07 @ 09:09:06

Du har väl inte missat att du kan få mer besökare på din hemsida/blogg när du registrerar dig på bloggtrafik? Är du inte registrerad gör det nu..







Tis kväll..

Kommentarer (1)

2009-10-06 @ 22:45:34

Har varit till Anki och snackat lite skit och fikat. Strömmen gick förut så jag fick dra till jobbet och dra igång kraftverket så vi hade iaf ström på jobbet och här hemma *s*

Lite nya bilder..



Har lyckats sticka häl idag helt själv, har bara gjort det en gång tidigare.. Jag fick läsa beskrivningen sisådär 1 miljon gånger innan "klonken" ramlade ner... Nu e den snart klar iaf, lite kvar på foten och sen tån bara..



Våra åsnor med fina lila täcken.. å inte ska de stå still när jag fotar så det blir suddigt...

Puss på er raringar!

 

Fortsätter på tema skräck

Kommentarer (0)

2009-10-06 @ 22:36:08

Ja får ju fortsätta ett tag till med lite "trevligheter" Ni blir väl inte mörkrädda va? *hahaha*

  

Fair Haired Child                                          Vet ej vad den heter????





 

 

Dagens

Kommentarer (0)

2009-10-06 @ 10:38:16

  • Kallt ute
  • Törstig heela tiden
  • Ont i ryggen
  • Stickar strumpor
  • Bloggar



Tänkte ha en liten omrösntning.. Rösta du med!





Ha en bra dag så länge

Nån mer som gillar skräck?

Kommentarer (0)

2009-10-05 @ 23:05:15

Älskar skräckfilmer... Saw och Fredagen den 13e är favoriter, läser gärna böcker av Stephen King

 Fredagen den 13e är fantastiska


Gillar du skräckfilmer?

Buuuu

Puss på er godingar

Gääääsp

Kommentarer (0)

2009-10-05 @ 21:53:18



Här är man trött, ska sätta mig vid tv´n en stund och sticka.. Varit illamående igen heeela kvällen o rapat medicin *hahaha intressant va?)

Nää nu drar jag

Godnatt Raringar

♥Karola♥

 


Godmorgon

Kommentarer (0)

2009-10-05 @ 06:27:04

Snart dags att skjutsa dottern till förskolan..



Syns lite senare





Like it or not...

Kommentarer (0)

2009-10-04 @ 19:44:13

Gillar detta ;-)






                                       

                                                                            




















Armband

Kommentarer (1)

2009-10-04 @ 17:19:22

Har gjort armband idag





Morsning korsning

Kommentarer (0)

2009-10-04 @ 09:00:02



Idag blir det städa, tycker damråttorna blivit lite vilda nu.. Sen får vi väl se vad det blir, regn och rusk men ingen snö iaf ;-)
Blir väl lite virkning sen, har gjort armband, mest för att prova och det blev ju helt ok:




Kommentera gärna...

Nu har jag inte tid med er raringar just nu, höres senare

Puss och Kram

Knullfucking

Kommentarer (2)

2009-10-04 @ 00:21:29








Har suttit med min helstörda hemsida huuur länge som helst å jag vet fortfarande inte om den funkar *s*
Vissa saker kan jag se på min dator men inte på frugans *what a fuck?*

Fattar nada..

Kommentera gärna om det inte fungerar så får jag kolla igen: www.hopplavovve.se




    Natti på er där ute






                                                                                                                              // Karola Sjökvist

Morgonpigg med otur

Kommentarer (2)

2009-10-03 @ 05:42:54

 Jamen seriöst

 

Hur tidigt får man vakna egentligen?? kl 04.10??? Inte klokt.. Hade värsta oturen också, dörren till hallen hoppade ur på något vis så jag höll på att få den i huvudet . Känns som det kan bli lite klantigt idag..

Igår när jag skulle ta in hästarna och åsnorna ville inte ena åsnan gå in så jag tog in de andra och lät henne vara i hagen för jag hade inte planerat att jaga runt henne (hon vill att man ska jaga henne) men till slut så ville hon in i värmen ;-)

Mina nya pelargonsticklingar har kommit med så nu hoppas jag att de orotade tar sig också, lite sent att sätta men jag har mycket ljus så det kan nog gå.

 

 

Knasbarnen i samma gåstol

 

 

Sötnosen

 


091003
 
/ Karola sjökvist

 

 

Halloj!

Kommentarer (0)

2009-10-02 @ 20:59:08

Barnen är lagda, Michelle fick bada lite före hon la sid, hon älskar verkligen att bada. Köpte lite nya fiskar till akvariumet det blev:

4 silverhajjar (1 dog)

3 Guppy (1 dog)

4 Gurami

1 scalare ( nu är de 2)

2 Prakt Botia (stavas?)

Så nu är det full fart i akvariet igen, mina ciklider har och göra, har 2 st men de rör iaf inte de andra fiskarna som tur är..

  

    

   

 

Jag vill även köpa dessa:

 

 

Ja det var väl allt just nu *s*

 

Puss

Jag = Miffo

Kommentarer (1)

2009-10-02 @ 01:45:40



Jag, Moster Annemarie, Mamma, Mormor och Michelle (2v)

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥


Fick reda på idag att min mormor hade gått bort i tisdags, dialog med min fru karin:

Karin: - Din moster ringde och talade om att din mormor gått bort

Jag: - När då?

Karin: - I Tisdags

Jag: - Vad hände?

Karin: - Vet ej, den moster visste inte så mycket

Jag: - De skulle ju för f*n ringa mig om hon blev dålig

Karin: - Det hade gått fort

Jag: - Jamen inte f*n gick det väl sååå j*vla fort att inte jag hunnit in.

Karin: - Ja det var tråkigt

Jag: - Jo

Jag känner absolute ingenting, reaktionen var ungefär "Jaha" men HALLÅ Mormor är död och jag är helt känslokall, jag som blir så ledsen så fort det händer något tråkigt... Vad är det för FEL på mig????? Har det kanske varit för mycket en tid nu så min hjärna inte orkar ta in mer skit eller vad?

Fattar absolut ingenting (om det är någon som gör det så kommentera gärna)

Suck

Samtal från Infektionskliniken

Kommentarer (0)

2009-10-01 @ 15:38:44


Ja de ringde nyss, tydligen hade jag någon bakterie som man kan få när man har hund och katt så det blir penicillin iallafall o jag som trodde jag skulle slippa det eländet, men jag skulle få en penicillin som min mage pallar med (förhoppningsvis) annars så kraschar den helt och det blir heeelt galet, så nu är den 10 dar med det också... har mycket meds nu:

Bricanyl Vb
Pulmicort 2ggr/dag
Prednisolon 1ggr/dag
Mollipect 3ggr/dag
Acetylcystein 2ggr/dag
Antibiotika 2ggr/dag


Virka lite

Kommentarer (0)

2009-10-01 @ 12:46:03


Japp nu ska jag sätta mig och virka lite, lite kul med mormorsrutor för det blir inte så drygt att sitta med..
Kidsen har precis ätit lite de ska vila en stund nu..

Trodde frugan dog i stallet men hon kom in nu precis, det tar sååån tid för henne där.. hahaha

Ja vi hörs senare

bloglovin